FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Mini Blog

Sr. Ernest Plana Larrousse

Sr. Ernest Plana Larrousse

President FOEG

16 de Novembre de 2014 - 12.23 hs.

» Cal mobilitzar-se per reclamar una bona cobertura

Les mancances que es recullen a l’últim informe del Col•legi d’enginyers tècnics i pèrits de telecomunicació de Catalunya, segons el qual el 55,95% dels municipis catalans pateixen problemes de cobertura en telefonia mòbil és realment preocupant. Hem patit en la pròpia pell les conseqüències d’aquestes mancances, a vegades en casos urgents, on la falta de cobertura ens ha ocasionat problemes o angoixes per la incomunicació que hem sofert en un món on, paradoxalment, les noves tecnologies avancen a un ritme vertiginós.


Si volem ser competitius no ens podem permetre aquests “forats negres” que ens deixen sense cobertura de mòbil en el moment més inesperat,i no es pot tolerar el fet que nou municipis de les comarques gironines ja superin els quatre anys en el rànquing dels que pateixen més deficiències i que hi hagi molts punts del territori encara “descoberts”. Cal una resposta ràpida per part de les operadores per augmentar la qualitat del servei. La tecnologia cada cop avança més, s’incrementenles prestacions i aplicacions, però si no tenim bones infraestructures ens quedem encallats pel que fa al progrés de les nostres empreses. És com circular amb un bon cotxe per una carretera de sorra, els cotxes tenen cada cop millors prestacions i són cada vegada més segurs però cal que les carreteres també siguin adequades. De la mateixa manera, amb una bona tecnologia no n’hi ha prou per avançar, ens cal també qualitat en el servei.


I el mateix ens passa amb Internet. Les millores continuades xoquen frontalment amb la infraestructura existent. Estar ben connectat és avui en dia bàsic i imprescindible i les nostres empreses en depenen. Per aquest motiu reclamem que es corregeixin aquestes situacions i que es posin tots els mitjans possibles per oferir un bon servei als usuaris. En un món on depenem de la tecnologia no pot ser que aquesta falli en els moments que més la necessitem.


Ernest Plana
President de la FOEG