FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Mini Blog

FOEG

FOEG

04 de Maig de 2021 - 09.21 hs.

» La FOEG impulsa el projecte “Fent Empresa des de l’Escola” per acostar als alumnes al món empresarial

La FOEG impulsa el projecte “Fent Empresa des de l’Escola” per acostar als alumnes al món empresarial 


En aquesta línia, i per tal de resoldre les necessitats dels centres educatius que ho demanen, la Patronal ha organitzat una sessió amb l’alumnat de l’Institut Josep Brugulat de Banyoles perquè puguin conèixer el funcionament dels robots col·laboratius a les empreses

 

 Dimecres, 28  d’abril del 2021

La FOEG, juntament amb l’empresa Inttec, ha fet una xerrada  sobre robots col·laboratius als alumnes del grau superior en Mecatrònica de l’Institut Josep Brugulat de Banyoles. La sessió ha estat impartida pel cofundador de l’empresa, Sergi Jambert, i ha tingut lloc aquesta tarda per via zoom. Més endavant, el mateix grup d’alumnes visitarà una empresa tèxtil per poder veure robots col·laboratius, també coneguts com a “cobots”.

Aquesta acció forma part del projecte “Fent Empresa des de l’Escola” que la FOEG, amb el suport de la Diputació de Girona, ofereix a tots els centres educatius de les comarques gironines.

El projecte “Fent Empresa des de l’Escola” porta en funcionament des de fa set anys, amb l’objectiu de vincular el món educatiu i el món empresarial, i que ha anat variant i creixent per adaptar-se a les necessitats d’ambdós sectors.

Aquesta és la primera activitat emmarcada dins la 7ª edició del projecte que ha cobert, fins ara, necessitats educatives de tot tipus de més d’una quarantena de centres educatius.

Solució educativa en “cobots”

L’empresa Inttec, situada a Sarrià de Ter, està especialitzada a proporcionar solucions per a la integració tecnològica i informàtica, automatització, digitalització i indústria 4.0. S’encarreguen de donar respostes a diferents problemàtiques derivades de la gestió empresarial i dels processos productius, millorant la productivitat industrial. L’Institut Brugolat de Banyoles va exposar la necessitat educativa dels alumnes al voltant dels “cobots”, i l’empresa Inttec es va posar immediatament a col·laborar per impartir aquesta formació.

Context del projecte

La situació actual causada per la Covid-19 i les seves restriccions han derivat en una forta crisi econòmica social. El món educatiu ha demanat fer formacions, conferències i tallers que ajudin a mantenir la motivació dels alumnes que actualment no poden fer sortides ni visites presencials.

A més, se li suma la necessitat que tenen les empreses de cobrir els llocs de treball més tècnics, havent detectat una manca de perfils professionals i d’oficis. Dins d’aquest marc, la FOEG treballa amb accions des de les escoles per minimitzar aquest fort desajust entre oferta i demanda i impulsar la FP.

L’objectiu de la FOEG

El principal objectiu de la FOEG amb aquest projecte és que els alumnes coneguin com funciona una empresa i què aporten al territori. Per mitjà de xerrades i visites, a vegades en format virtual, s’intenta promocionar i informar de l’FP per reduir el gap entre atur juvenil i el problema empresarial de manca de personal qualificat.

La FOEG ofereix a totes les escoles i instituts de les comarques gironines tots aquests serveis. Els centres educatius que vulguin aquesta formació podran sol·licitar-les a demanda, i la Foeg, buscarà el ponent o formador més adequat per les necessitats i inquietuds dels seus alumnes. Dels serveis que ofereix la FOEG estan incloses les xerrades tant a professors, pares i alumnes; formació en emprenedoria, màster class d’empresaris i experts, visites a empreses i les classes pràctiques, entre d’altres.