FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Mini Blog

FOEG

FOEG

25 de Novembre de 2021 - 17.40 hs.

» La FOEG es suma a la campanya de difusió per l’Acreditació de Competències Professionals

La FOEG se suma a la campanya de difusió per l’Acreditació de Competències Professionals 

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència té l’objectiu d’acreditar a més de 3 milions de persones en 3 anys 

El 2n objectiu és desenvolupar els recursos necessaris per avançar cap a un servei d’acreditació regular i estable 

Girona, 18 de novembre de 2021. 
La FOEG i les seves organitzacions sectorials associades s’han sumat a la campanya de Foment de Treball per informar a les empreses sobre el procés que cal seguir per impulsar el reconeixement i acreditació de les competències bàsiques professionals, adquirides per les persones mitjançant l’experiència laboral o vies no formals de formació. 

La implicació i col·laboració activa dels agents socials es considera essencial en el Pla de Transició al II Pla d’Acreditacions, que forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Es valora el seu coneixement i experiència del teixit productiu, la qual cosa els permet recollir les necessitats del teixit productiu i difondre el servei. D’aquesta manera es posicionen com un punt d’informació i orientació, poden participar en el servei de formació complementària i promoure la captació de persones habilitades expertes de les diferents qualificacions professionals. 

Les patronals destaquen quins avantatges pot oferir a les empreses el procés d’acreditació: evitar l’intrusisme professional, facilitar la mobilitat dels treballadors i millorar la productivitat i competitivitat, gràcies al reconeixement de la qualificació dels treballadors. 

Acreditació i Certificació 
El procediment d’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral permet a les persones que hi participen aconseguir una certificació i, fins i tot, obre possibilitats per arribar a assolir un títol d’ensenyament professional i/o un certificat de professionalitat. La certificació, en alguns casos pot conduir a l’obtenció dels requisits per exercir la professió de les activitats regulades. 

Impuls de la Formació Professional 
L’acreditació de competències forma part del Pla Estratègic d’Impuls de la Formació Professional. Es tracta de donar resposta a la creixent oferta de llocs de treball que requereixen una qualificació intermèdia que faciliti la incorporació i permanència de la població al mercat laboral. 

Sobre la FOEG.
La Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) és un lobby empresarial que defensa els interessos dels gremis, organitzacions sectorials i empreses associades. La patronal gironina compta actualment amb més de setanta associats que suposen una representativitat de 15.000 empreses de tots els sectors. Des del 1987, any en què es va constituir, treballa al servei de l’empresariat per impulsar el desenvolupament i el creixement de l’economia de les comarques de Girona.

Veure infografia
Veure vídeo