FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Mini Blog

FOEG

FOEG

14 de Desembre de 2021 - 14.38 hs.

» El projecte “Fent empresa des de l’escola” tanca la seva setena edició amb un molt bon balanç

El projecte “Fent empresa des de l’escola” tanca la seva setena edició amb un molt bon balanç

 

En total s’han organitzat una trentena d’activitats pensades per cobrir les necessitats específiques de centres educatius des de primària fins a Batxillerat i Cicles Formatius.

 

10 de desembre de 2021

Ja fa anys que la Patronal Gironina va detectar una necessitat d’apropament entre els centres educatius i les empreses gironines de diferents sectors.

Aprofitant el bagatge de l’entitat i el fet que la FOEG és la patronal amb la xarxa empresarial més gran a nivell gironí, i amb el suport de la Diputació de Girona, ja fa més de set anys que s’impulsa el programa que a dia d’avui es diu “Fent empresa des de l’escola”.

“Fa set anys vam iniciar un gran projecte a la Patronal, aquest projecte és el resultat d’un estudi que vam realitzar per veure quin coneixement tenien els alumnes sobre què és una empresa. Volíem saber també quines pretensions tenien els alumnes el dia de demà per accedir a un lloc de feina. Han passat set anys i les enquestes ens han constatat la necessitat que té el nostre mercat de que es realitzin estudis de Formació Professional”, explica el president de la Patronal, el Sr. Ernest Plana.

El principal objectiu és que els alumnes coneguin com funciona una empresa i què aporten al territori. Per mitjà de xerrades i visites, a vegades en format virtual, s’intenta promocionar i informar de l’FP per reduir el buit entre atur juvenil i el problema empresarial de manca de personal qualificat.

La FOEG ha estat oferint a totes les escoles i instituts de les comarques gironines tots aquests serveis durant tot l’any. Un total de 25 centres educatius han sol·licitat aquesta formació a demanda. La FOEG ha buscat ponents o formadors especialitzats a les necessitats i inquietuds dels alumnes. Així doncs s’han arribat a organitzar activitats de temes i sectors diversos sectors com, l’enginyeria o la mecatrònica, fusteria, magatzems... Les xerrades i formacions especialitzades han tractat aspectes tan diferents com: l’empoderament femení i la formació inclusiva o la formació en cobots, entre d’altres.

A banda, la patronal ofereix també serveis com xerrades tant a professors, pares i alumnes; formació en emprenedoria, màster class d’empresaris i experts, visites a empreses i classes pràctiques, entre d’altres.

 

Context del projecte

La situació actual causada per la Covid-19 i les seves restriccions han derivat en una forta crisi econòmica social. El món educatiu ha demanat fer formacions, conferències i tallers que ajudin a mantenir la motivació dels alumnes que actualment no poden fer tantes sortides ni visites presencials.

A més, se li suma la necessitat que tenen les empreses de cobrir els llocs de treball més tècnics, havent detectat una manca de perfils professionals i d’oficis. Dins d’aquest marc, la FOEG treballa amb accions des de les escoles per minimitzar aquest fort desajust entre oferta i demanda i impulsar l'FP.

Per al president de la FOEG, el Sr. Ernest Plana: “ens trobem en un moment on hem de col·laborar al màxim per cobrir les necessitats empresarials, comptem amb l’interès que tenen tant les empreses com l’administració  per poder tirar endavant la Formació Professional”. Amb tot ha afegit que: "aquest projecte de Fent empresa des de l’escola vol donar sortida a les necessitats tant dels centres escolars com dels diferents sectors professionals, fent visible el dia a dia de les empreses i relacionant les seves necessitats amb les dels centres educatius".