FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Tamany de lletra -a +a

Directori d'empreses








Cercar
Dissabte, 20 de abril del 2024

Articles d'opinió

En aquest apartat hi trobareu diversos articles d'opinió.

Cercador d'articles d'opinió

Veure articles per categoria Cercar

Mini Blog

Sr. Ernest Plana Larrousse

Sr. Ernest Plana Larrousse

President FOEG

19 de Gener de 2015 - 08.51 hs.

» Una recuperació econòmica que es noti al carrer i que sigui real

La recuperació econòmica està arribant? Això és el que reflecteixen els indicadors de la macroeconomia que ens diuen que la reactivació es comença a percebre a les altes esferes. Però el cert és que parlant amb empresaris i representants de gremis gironins tots es mostren prudents respecte a la millora de l’economia. Perquè hi hagi una veritable recuperació aquesta cal que també es noti al carrer i, sobretot, que la percebin els ciutadans. És necessari que els comerços vegin augmentar la seva activitat i que es detecti en el dia a dia. Mentre els anomenats brots verds no es vegin clarament al carrer serà difícil creure que la reactivació econòmica ha arribat. I essent conscients que cada vegada més en l’economia, també global, hi ha factors que no estan al nostre abast com, per exemple, la caiguda del preu del petroli o el que passa en altres economies de països emergents.
És veritat que torna a haver-hi confiança, o almenys n’hi ha més que fa un o dos anys, i que s’està perdent la por a consumir i a fer inversions. Probablement de continuar aquesta tendència, a les empreses paulatinament això es pot traduir en una millora salarial . Confio en que també es podrà crear ocupació, sobretot si som capaços de reactivar el sector industrial. Al mateix temps cal trobar solucions a un dels problemes importants que té el nostre mercat laboral com és la falta de perfils professionals determinats com ara tècnics especialistes. La necessitat que s’obri l’aixeta del crèdit també continua estant present en les nostres reclamacions, especialment per a les petites i mitjanes empreses.
Des de la Patronal Gironina no ens cansarem de reivindicar als empresaris, que són els que creen llocs de treball, que generen benestar social i aporten valor afegit per fer créixer el país. Les comarques de Girona es caracteritzen per tenir un teixit de petites i mitjanes empreses que han sobreviscut a la crisi, en gran part, degut al sacrifici dels empresaris, però sense oblidar-nos que els treballadors també n’han fet de sacrificis a l’hora de pactar una congelació o rebaixa de salari per tal que l’empresa pogués continuar essent competitiva en moments complicats. Uns ajustos que no són fàcils d’aplicar i que no haguessin estat possibles sense l’esforç de tots: empresaris i treballadors.
Un altre repte és aconseguir que aquesta reactivació econòmica no derivi en un increment de l’economia submergida perquè llavors no es podria parlar d’una recuperació real. Aquí cal que el control de l’administració sigui rigorós, un replantejament de l’excés impositiu i una actitud coresponsable dels consumidors.
Puc parlar amb coneixement ja que el meu sector, el de la venda i reparació de vehicles, s’enfronta cada dia a la competència de tallers mecànics il•legals i em consta que és un fet extensiu a altres àmbits.
Així doncs tenim un doble repte per davant: que la recuperació econòmica es noti a peu de carrer i que sigui real.

Ernest Plana
President de la FOEG

Àrea privada

No registrat?
Heu oblidat la contrasenya?