FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Tamany de lletra -a +a

Directori d'empreses








Cercar
Dijous, 25 de abril del 2024

Articles d'opinió

En aquest apartat hi trobareu diversos articles d'opinió.

Cercador d'articles d'opinió

Veure articles per categoria Cercar

Mini Blog

Sr. Ernest Plana Larrousse

Sr. Ernest Plana Larrousse

President FOEG

04 de Març de 2015 - 14.31 hs.

» La fibra òptica no es pot frenar

La frenada en el desplegament de la fibra òptica anunciada per Telefónica és una molt mala notícia per alsciutadans afectats i per al desenvolupament econòmic en general. Després de l’anunci fet per la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) que l’obligaria a compartir la xarxa amb altres companyies, Telefónica ha fet marxa enrere de manera cautelar en els compromisos de desplegament i això deixa en estat d’alerta els municipis de les comarques gironines afectats: l'Escala, Roses, Torroella de Montgrí, Palafrugell i Santa Coloma de Farners, que podrien perdre el tren en competitivitat si no s’apliquen solucions adequades perquè la fibra òptica arribi a tothom.


El PP ha presentat al Senat una moció que ignora les recomanacions del macro-regulador i això ha despertat les critiques d’Orange i Vodafone. Entenem que el més important ara és trobar solucions ràpides i efectives a aquesta polèmica per tal que no siguin les empreses i els ciutadans els que en paguin les conseqüències. Cal refer el marc regulador perquè els diferents operadors juguin en un marc de competència real però per Telefónica el desplegament ha de representar també una rendibilitat empresarial. S’ha de tenir present que la resolució del CNMC i la conseqüent aturada en el desplegament afecta també molts sectors indirectes, com instal•ladors, equipaments, etc.


La Fibra Óptica és actualment el mitjà de transmissió d’informació de major capacitat disponible per a les telecomunicacions, que possibilita l’accés d’Internet a les més altes velocitats i és bàsica per poder treballar de manera adequada, tenint en compte que l’ús d’Internet és indispensable per a les empreses. No podem ser un país on hi hagi municipis que es queden amb “carreretes digitals secundàries” i sense que es puguin beneficiar de les innovacions tecnològiques. Cal tenir en compte que algunes empreses que es volen implantar al nostre territori aturen aquesta decisió davant les mancances de fibra òptica.


l aquest dret a tenir xarxes adequades no es pot aturar. Que el desplegament vagi endavant és bàsic per al nostre territori. Entre tots cal trobar les fórmules perquè no s’aturi o retardi l’arribada de fibra òptica, tant esperada per al desenvolupament econòmic dels nostres municipis.


Ernest Plana
President de la patronal FOEG

Àrea privada

No registrat?
Heu oblidat la contrasenya?