FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Tamany de lletra -a +a

Directori d'empreses








Cercar
Dijous, 25 de abril del 2024

Articles d'opinió

En aquest apartat hi trobareu diversos articles d'opinió.

Cercador d'articles d'opinió

Veure articles per categoria Cercar

Mini Blog

Sr. Eudald Castells Martí

Sr. Eudald Castells Martí

President de la UIER

20 de Juliol de 2015 - 08.27 hs.

» CASTOR

Em vull fer ressò del fet, aparegut als mitjans amb poca trascendència per a la majoria de ciutadans, que les patronals FEPIME ( de la que la tant la FOEG com la UIER formem part del seu Comité Executiu), CECOT, el Consell Intertèxtil Espanyol i el Centre Metal•lúrgic han presentat una denúncia davant la Comissió Europea per la indemnització del Govern espanyol a la concessionària del magatzem submarí de gas Castor.
Tots recordareu els greus problemes sísmics que es van produïr a l’any 2013 davant les costes de Tarragona a causa de les perforacions per construir un magatzem de gas submarí.
A causa d’aquests greus problemes (que la concessionària es va entestar a negar en tot moment) finalment el ministeri d’indústria espanyol va paralitzar el projecte al setembre del 2013 i un any després, la concessionària ESCAL UGS, empresa participada majoritàriament per ACS (que és l’empresa presidida per Florentino Pérez) va renunciar a la concessió de l’explotació.
El govern espanyol va fixar aleshores (oh! sorpresa!) una indemnització milionària de 1.350 milions d’euros per a la companyia Escal UGS.
Per evitar que el pressupost comú es veiés minorat en aquests 1.350 milions d’euros el decret d’indemnització determina que siguin els consumidors del gas qui paguin aquesta indemnització amb un augment del seu rebut del gas del 4,5 % durant 30 anys, a partir de l’1 de gener de 2.016
Poca broma ! Com que el projecte empresarial Castor ha resultat fallit, ja pagaran els consumidors i aquí no ha passat res.
Aquest sobrecost afectarà a tots els consumidors, tan domèstics com industrials.
Els industrials representen el 60% del consum del gas a Espanya i el consum de gas a la indústria és el 28% de tota l’energia que necessita la indústria.
Les patronals que hem signat la denúncia entenem que no ens podem quedar impassibles davant un fet que pot vulnerar la lliure competència (a qui se li pagan els projectes fallits?) i la competitivitat (quan el preu de l’energia en aquest país ja és un fre important a la competitivitat empresarial, ara hi afegirem un cost que no té res a veure amb el consum ni amb l’activitat)
Aquesta denúncia davant les autoritats europees entenem que és un servei que ens toca fer a les patronals per defensar les nostres empreses que ja en tenen prou amb les dificultats quotidianes perquè se’ls hi afegeixin, a més a més, costos que no tenen res a veure amb la seva eficiència ni amb la seva competitivitat pròpia, que avui costa molt de sobreviure en un mon hostil i globalitzat com el que tenim i el que ens cal són suports i no entrebancs, sobretot quan beneficien a un i perjudiquen a tots els altres(també als particulars), que no tenen res a veure amb el projecte d’infraestructura d’una empresa privada que el que realment perseguia era millorar el seu projecte empresarial i els seus resultats empresarials.


Eudald Castells Martí
Membre del Comité Executiu de la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG)
President de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER)

Àrea privada

No registrat?
Heu oblidat la contrasenya?