FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Tamany de lletra -a +a

Directori d'empreses








Cercar
Divendres, 19 de abril del 2024

Articles d'opinió

En aquest apartat hi trobareu diversos articles d'opinió.

Cercador d'articles d'opinió

Veure articles per categoria Cercar

Mini Blog

FOEG

FOEG

18 de Novembre de 2020 - 10.00 hs.

» La FOEG reclama al Govern que no vengui fum i que sigui conseqüent amb l'evident falta de recursos públics

El desgavell generat per la Generalitat amb el sistema de repartiment de les ajudes de 2000 euros als autònoms ha estat un desastre que ha generat encara més frustració a un sector molt castigat per les mesures adoptades per fer front a la pandèmia del COVID. Després de declaracions i excuses de tots els implicats, la Consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha acabat reconeixent que el problema de fons és que no hi ha prou diners per afrontar l’impacte d’aquesta pandèmia.

La patronal gironina comparteix la necessitat d’un millor finançament, una reclamació que ve de lluny i que s’ha de reiterar, però demana a l’Executiu que sigui molt més clar de fins on pot arribar amb els seus recursos, que no generi falses expectatives i que actuï en conseqüència.

Per aquesta raó, demana, d’una banda, la reobertura immediata dels sectors que es troben actualment tancats com són l’oci, la restauració i el sector cultural. Tres àmbits que es troben a punt del col·lapse i que només es poden salvar amb una tornada a la seva activitat amb totes les condicions de seguretat necessàries. I de l’altra, que es concentrin tots els esforços en ajudar a autònoms i micro-pimes.

La FOEG compta amb milers d’autònoms que formen part del gremi d’instal·ladors, de l’associació de la fusta, paletes i petits constructors de la UEC, restauradors, enginyers, comerciants i un llarg etcètera que tenen la pitjor part de ser empresari i la pitjor part de ser treballador. Per això ara estan patint aquesta crisi com ningú, no es poden acollir a un ERTO, però tampoc tenen empreses amb múscul econòmic per resistir. Aquesta autònoms, emprenedors i petits empresaris, són una part molt important de la realitat econòmica d’aquest país i necessiten ajuda.

Segons la patronal, “tot és massa greu perquè els nostres representants públics estiguin en contínua campanya electoral: si no hi ha diners, és imprescindible ser transparent i sincer amb allò que es promet i administrar els pocs recursos amb la màxima eficiència”. “És el mínim que ens poden oferir. Tothom i, en particular, les empreses i professionals, tenen dret a una bona Administració; episodis com els d’aquesta setmana no es poden tornar a repetir”, han reblat.

Comunicat de premsa.
Girona, 12 de novembre de 2020 

Àrea privada

No registrat?
Heu oblidat la contrasenya?