FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Tamany de lletra -a +a

Directori d'empreses








Cercar
Divendres, 19 de abril del 2024

Articles d'opinió

En aquest apartat hi trobareu diversos articles d'opinió.

Cercador d'articles d'opinió

Veure articles per categoria Cercar

Mini Blog

FOEG

FOEG

06 de Maig de 2021 - 15.01 hs.

» L’empoderament femení i la formació inclusiva protagonistes en el projecte Fent Empresa des de l’Escola

L’empoderament femení i la formació inclusiva protagonistes en el projecte Fent Empresa des de l’Escola


La FOEG fomenta aquests valors en les sessions que es duran a terme demà divendres 7 de maig a l’escola Carme Auguet de Pont Major i a l’Institut Montilivi

Dijous, 6 de maig del 2021

Demà divendres el projecte Fent Empresa des de l’Escola farà parada a l’escola Carme Auguet.
Aquesta escola pública, situada al Pont Major, segueix un projecte educatiu que té com a prioritat la millora de la qualitat de l’educació i la cohesió social, tot esdevenint un centre de referència en el desenvolupament de competències relacionades amb les Ciències i les Tecnologies. A aquest repte s’hi afegeix també el fet de voler motivar a les nenes que no contemplen els estudis com a opció, a causa del pes d’estereotips culturals, familiars i/o socials.

Amb l’objectiu de motivar als alumnes a cursar estudis vinculats a les ciències i a la tecnologia, i reforçar l’empoderament femení, l’escola va sol·licitar a la FOEG participar en el projecte Fent Empresa des de l’Escola, de la mà d’una enginyera. Laura Liarte, CEO de Hohner Automáticos i membre de la junta de la FOEG, impartirà aquesta sessió als alumnes de 6è curs de primària.
Segons Paqui Tornay, professora de 6è, aquesta sessió és una part important dins del projecte educatiu del centre, que està basat en la formació tecnològica.

El mateix divendres a la tarda el projecte col.laborarà amb el Cicle Formatiu de Vendes i Atenció al Públic de l’Institut Montilivi. Concretament s’impartirà la sessió a 20 alumnes d’entre 18 i 20 anys que cursen un itinerari formatiu específic (ITE), sorgit de la necessitat de donar resposta a alumnat amb necessitats educatives especials en l’etapa postobligatòria.

Els alumnes rebran formació a Garatge Plana, de Fornells de la Selva, on aprendran com es gestiona un magatzem i com oferir una bona atenció al públic.

Per al president de la FOEG, Ernest Plana, “del projecte en destaca, entre d’altres, la gran acollida per part del professorat i la gran predisposició de les empreses en col·laborar”. Amb tot, ha afegit que “el projecte Fent Empresa des de l’Escola és viu i mostra d’això és l’evolució constant edició rere edició i la capacitat d’adaptació a les demandes reals dels centres educatius de la zona”.

El projecte Fent Empresa des de l’Escola
El projecte porta en funcionament des de fa set anys, amb l’objectiu de vincular el món educatiu i el món empresarial, i ha anat variant i creixent per adaptar-se a les necessitats d’ambdós sectors.

El món educatiu, arran de la situació actual causada per la Covid-19, ha demanat fer formacions, conferències i tallers que ajudin a mantenir la motivació dels alumnes que actualment no poden fer sortides ni visites presencials. És en aquest context que la FOEG, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, ofereix serveis fets a mida per a cada necessitat educativa.

Dels serveis que ofereix la FOEG estan incloses les xerrades tant a professors, pares i alumnes; formació en emprenedoria, màster class d’empresaris i experts, visites a empreses i les classes pràctiques, entre d’altres.

Àrea privada

No registrat?
Heu oblidat la contrasenya?