FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Tamany de lletra -a +a

Directori d'empreses








Cercar
Dimecres, 24 de abril del 2024

Articles d'opinió

En aquest apartat hi trobareu diversos articles d'opinió.

Cercador d'articles d'opinió

Veure articles per categoria Cercar

Mini Blog

Sr. Antoni Godoy i Tomàs

Sr. Antoni Godoy i Tomàs

21 de Octubre de 2013 - 13.47 hs.

» Moments apassionants

Tots tenim la sensació que estem vivint uns moments veritablement apassionants que no deixen indiferent ningú. La passió, però, és positiva i és negativa i en això ens trobem ara mateix. O bé és que tot plegat és conseqüència directa una cosa de l’altra?
 
D'una banda, la passió negativa d’aquesta situació econòmica i financera que, malgrat que els polítics afirmen que veuen recuperació on tots seguim veient com a molt una línia completament plana, segueix minant les economies de les empreses i de les famílies, i impossibilita l’increment de despesa que tant se’ns demana.
 
Prou m'agradaria anunciar-vos un esdevenidor ben florit i afirmar amb rotunditat que estem en el bon camí, però tots sabem que ara per ara això no és possible. 
 
De l’altra banda, però, la passió positiva de ser testimonis d’un dels moments més emocionants de la nostra història contemporània que, entre altres coses, ens ha de fer millorar també la situació econòmica del nostre país i de la seva gent.
 
Vagi per endavant la reiteració que aquestes ratlles manifesten l’opinió de qui les escriu i no pas necessàriament la del nostre Col·legi com a institució, però podeu ben creure que sento la necessitat d'expressar des d'aquesta tribuna els sentiments que ara mateix m'omplen.
 
Crec que és del tot imprescindible que el nostre país pugui accedir a la realització d'aquest referèndum tan demanat des de la primera institució catalana, tota vegada que és l’única fórmula per saber veritablement cap a on volem anar col·lectivament.
 
En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Girona s'ha creat la Taula Ciutadana pel Dret a Decidir, que vol aplegar tots els col·legis professionals i entitats cíviques de Girona i a la qual vàrem ser convidats a formar part, i la resposta del nostre Col·legi va ser afirmativa, ja que vàrem entendre que no podíem quedar al marge d'un moviment que proclama el dret inalienable de decidir com a poble.
 
Ben aviat s'ha de constituir aquesta taula i començar a treballar per assolir els objectius que en aquesta constitució es marcaran.
 
Després d'exercir aquest dret, òbviament, vindrà el resultat de les urnes i sabrem veritablement què volen la majoria dels nostres conciutadans, i caldrà actuar en conseqüència.
 
Vaig llegir no fa gaire una frase de Joaquim Maria Puyal que reflecteix a la perfecció el que és el dret a decidir: "Els ciutadans tenim força, els ciutadans tenim molta força i, si ho sabem i la usem, podem condicionar el futur. Això ha de ser la democràcia: creure que nosaltres depenem de nosaltres".
 
Precisament la naturalesa del Pacte Nacional pel Dret a Decidir es proposa fer partícips del procés de l'exercici d'aquest dret i de la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya la societat civil, les institucions més representatives del nostre país, el món local i les forces polítiques que hi siguin favorables, més enllà de la seva posició final, amb objectius tan clars com el de facilitar el debat democràtic que comporta l'exercici del dret a decidir, garantint que el dret a ser consultat comporti també el dret a defensar la posició que cadascú consideri més convenient.
 
Després, si arriba el SÍ com a resultat majoritari, serà en tot cas quan caldrà començar a caminar cap a aquest futur que es pot arribar a plantejar incert, però que ens ha d'aportar també una llibertat i una capacitat de decisió per nosaltres mateixos que ara no tenim en cap dels camps que ens són tan bàsics com economia, ensenyament, legislació, llengua. Però això serà després. Ara el que estem demanant és poder-nos pronunciar democràticament i és aquesta democràcia tan bàsica i elemental la que se'ns nega.
 
Possiblement quan llegiu aquestes ratlles ja s’haurà celebrat la nostra Setmana Mundial del Mediador d'Assegurances i haurem tingut l’oportunitat d'haver escoltat la conferència de Joan B. Culla sobre les relacions entre Catalunya i Espanya i com hem arribat fins aquí. No em puc pas basar en la seva conferència (això ho escric prou dies abans), però puc imaginar-me que aquest il·lustre historiador es remetrà d'una manera o altra als més de mil anys d’existència del nostre país. Catalunya no va néixer amb l'estat de les autonomies i per això té dret a un tractament diferenciat que se'ns ha negat reiteradament. No faré ara l'enunciat de tots els greuges que prou coneixeu tan bé com jo, i que són els que han portat els catalans a sortir repetidament al carrer demanant una independència que volem sotmetre a la voluntat del poble mitjançant l'exercici més democràtic, que és votar.
Permeteu-me distreure encara la vostra atenció quatre línies més, amb un tema completament diferent. A les pàgines que segueixen trobareu una àmplia informació del darrer estudi de mercat que s'ha fet des del nostre Col·legi, aquest cop dirigit a saber què opinen de la nostra institució els seus col·legiats en diferents aspectes i serveis. Vull reflectir-ne aquí només una dada: l'elevat grau de satisfacció (97%) envers el Col·legi.
I és aquesta dada que ens anima a seguir en aquest camí, millorant en tot allò possible per aconseguir que el 3% restant pugui sumar-se a aquesta percepció. I no hi defallirem. Us ho asseguro.
Antoni Godoy Tomàs
President
Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona
 
 
(Reproducció de la PLANA DOS d’El Butlletí del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona núm. 123 - 3r trimestre de 2013)
 
 
 

Àrea privada

No registrat?
Heu oblidat la contrasenya?