FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Tamany de lletra -a +a

Directori d'empreses








Cercar
Dissabte, 27 de abril del 2024

Història

 

"Unir forces per treballar plegats". En aquesta frase es pot resumir l' esperit que va donar lloc a la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG). Amb l' arribada de la democràcia al nostre país, tots els sectors van començar a buscar referents.

Els empresaris gironins, davant la manca de lideratge i estabilitat, van decidir crear una entitat forta, que els pogués representar totes les sensibilitats que integren el teixit econòmic gironí. D'aquesta manera, el 21 d'octubre de 1987 va néixer la FOEG, constituint-se com a patronal gironina amb els estatuts aprovats pels vuit gremis fundadors.

 

Actualment

 
  
 Sr. Ernest Plana
El Sr. Ernest Plana Larrosse, des de molt jove, està relacionat amb el món de la mecànica. L’any 1936, el seu pare, Agustí Plana Veciana, va fundar Garatge Plana, un dels primers tallers mecànics de reparació de cotxes a Figueres.
Als 14 anys el seu pare va morir i, mentre Ernest Plana es forma per continuar el
negoci familiar, el seu cunyat, Jordi Canet, es posa al front del negoci.   
 Un cop acabat aquest període de formació, Ernest Plana es va incorporar a l’empresa
treballant de mecànic. Amb molt de treball i esforç, l’empresa va anar evolucio
nant i es va expandir geogràficament. Garatge Plana va passar d’aquell primer taller
mecànic de Figueres, a diversos tallers amb un important volum de negoci repartits
 arreu de les comarques gironines.
Ara fa 40 anys que Garatge Plana, S.A. és concessionari únic de Mercedes Benz a la demarcació de Girona i, al llarg de tot aquest temps, ha passat dels 7 treballadors dels seus inicis als 140 actuals.
El servei és la màxima d’Ernest Plana. Per aquest motiu, la implementació de processos de millora contínua a l’empresa i el foment de la formació del personal han anat configurant un estil i una filosofia de treball orientada totalment al client.
Ernest Plana Larrousse ha estat sempre una persona incansable en la defensa del seu sector i del teixit associatiu català. Des de l’any 1998, és president de l’Associació d’Empresaris de Comerç i Reparació de Vehicles i Embarcacions de les Comarques Gironines (CORVE) i, des de fa 8 anys, és vicepresident de la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona

 

Sr. Jordi Comas Matamala (19/01/2009 - 19/11/2012)

 
Sr. Jordi Comas

El Sr. Jordi Comas i Matamala. Nascut a Juià, va passar bona part de la seva infantesa a Flaçà, estudiant Batxillerat i Peritatge Mercantil a la ciutat de Girona. Posteriorment va ampliar els seus estudis a Madrid, on es va graduar a l'Escola Superior d'Hostaleria, especialitzant-se en cuina i administració d'hotels. El Sr. Comas també va formar part de la primera promoció d'Empresarials que es van llicenciar a Girona.

 

A nivell polític ha estat regidor i tinent d' alcalde de Platja d' Aro, vicepresident de la Federació d' Hostaleria de Girona, vicepresident de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, vicepresident de la Unió d' Empresaris d'Hostaleria de la Costa Brava Centre. També havia ocupat la presidència de l' Skal Club d' Espanya. 

 

 

Sr. Joan Fausto Martí i Casadellà ( 28/02/2005 - 19/01/2009 )

Sr. Joan Fausto Marti

La presidència del Sr. Joan Fausto Martí es va caracteritzar, entre d' altres elements, per intensificar la comunicació estreta entre la Federació, les associacions i les empreses.
Un dels principals instruments per aconseguir aquest objectiu va ser el Pla de Comunicació del Projecte 2007-2010 i un dels elements fonamentals per aconseguir-ho va ser la creació del portal de l'empresariat gironí: www.foeg.cat , que va esdevenir una aposta personal del Sr. Martí.
Amb el treball de tots aquests anys la FOEG s'ha convertit en l' únic representant de l'empresariat gironí.
El Sr. Joan Fausto Martí va morir,exercint la presidència de la FOEG, el 19 de gener de 2009.

Sr. Josep Serra i Macias (21/07/2003 - 28/02/2005)

Sr. Josep Serra

 

El mandat del Sr. Josep Serra va permetre ordenar i configurar l' estructura de la Federació, imprimint-li un fort caràcter empresarial. En aquest període es van posar les bases que posteriorment van facilitar el pas d' un sistema estructural a l' aplicació del Programa 2005-2007, promogut per l' actual directiva.

 

El Sr. Josep Serra és el president de FEGMETALL.

 

 

Sr. Joan Almirall i Oliver (29/11/1999 - 21/07/2003)

Sr. Joan Almirall

 

En la línia de consolidació de la institució i presència a la societat gironina, el Sr. Joan Almirall va establir Acords-Convenis que van permetre establir noves sinergies a la FOEG.

 

El Sr. Joan Almirall és el president de l' Associació d' Arts Gràfiques de les comarques gironines.

  

 

 

Sr. Josep Argelaguet i Abadal (26/10/1995 - 29/11/1999)

Sr. Josep Argelaguet

 

El Sr. Argelaguet va seguir les passes de l' anterior president continuant amb el creixement i consolidació de la institució i donant-li una dimensió de major presencia associativa i un desplegament institucional i formatiu.

  

  

 

 

 

 

 

 

 

Sr. Eusebi Subirós i Pumarola (15/09/1987 - 26/10/1995)

Sr. Eusebi Subirós

 

El Sr. Eusebi Subirós va ser el fundador i primer president de la FOEG. Amb un grup de 5 gremis més el gremi de la fusta, que en aquells anys presidia, va posar la primera pedra d' una institució que en els seus vuit anys de mandat va anar creixent i consolidant-se, creant les condicions pel futur creixement de la patronal gironina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea privada

No registrat?
Heu oblidat la contrasenya?