FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Tamany de lletra -a +a

Directori d'empreses








Cercar
Dissabte, 27 de abril del 2024

Articles d'opinió

En aquest apartat hi trobareu diversos articles d'opinió.

Cercador d'articles d'opinió

Veure articles per categoria Cercar

Mini Blog

Sr. Jordi Triola

Sr. Jordi Triola

President del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona

11 de Novembre de 2014 - 13.32 hs.

» No podem perdre la il•lusió

Tot reflexionant durant aquest mes de setembre -il•lusionant i de fortes sensacions-, tinc la sensació que estem vivint moments complicats però alhora engrescadors i apassionants, que ens poden obrir nous camins en un futur, esperem que proper, i hem d’estar preparats.

Aquest col•legi sempre ha estat compromès, tal com es va demostrar a la darrera Junta de Govern amb l’aprovació de forma unànime del compromís i la disposició per cooperar amb les nostres institucions per fer possible l’organització de la consulta el dia 9 de novembre i donar suport al president de la Generalitat de Catalunya quan fes la convocatòria d’aquesta consulta, així com fer arribar aquest compromís a l’Assemblea Nacional Catalana perquè, de forma conjunta amb altres organitzacions del teixit associatiu de Catalunya, el fessin arribar a la presidència del Parlament de Catalunya en el moment que sigui més convenient.

Les persones sempre han estat motiu de seguiment, d’anar darrere el seu líder, de les seves idees, de conèixer els seus missatges; en temps de la prehistòria seguien el líder que els portava a caçar; en temps de Jesucrist el varen seguir a ell i la seva paraula fins al dia de la seva resurrecció, i encara avui se’l segueix; hem de seguir creient en les persones, abans, ara i en el futur, malgrat les desil•lusions que ens puguin etzibar.

Ens ho deia tant Jean-Jacques Rousseau (Emili, o de l’educació) com Thomas Hobbes (Leviatan), “l’home és bo per naturalesa” i varen dedicar gran part del seus estudis a contemplar i valorar la naturalesa de l’home, tot i diferir en alguns conceptes. Jo també parteixo d’aquesta premissa, vull creure que és així i que dins del nostre món associatiu també ho és.

Tot i així, nosaltres com a mediadors, sempre som davant dels problemes dels nostres clients i sempre tenim al cap que no els podem decebre.

El col•legi ha creat els seus valors, defensa els legítims interessos dels col•legiats i dels consumidors, assessora i forma professionalment i tècnicament, i té una identitat clara com a col•lectiu. Això només es fa amb persones implicades, responsables i lleials a uns valors de la col•lectivitat i al que representen i representem tots plegats, fent palesos aquests valors, que estiguin escrits, que ningú els pugui perdre com a referència vers tota la gent que atenem i assessorem. Per això és important que no perdem la il•lusió en les persones, ni nosaltres en ells ni ells en nosaltres.

Si això passés, ens trobaríem mancats d’alguna cosa primordial, d’algun element bàsic per viure. Som gent a qui es diu que treballem fent un servei a la societat, i tant que sí! Moltes vegades fem que les desgràcies d’alguns ho siguin menys, més portables, els donem el suport necessari, tant personal com professional.

Ja per acabar, vull destacar tota la informació al voltant del darrer estudi de mercat que s’ha fet des del nostre col•legi, encaminat a conèixer les característiques de la mediació gironina al voltant de l’empresa familiar. Certament, jo em quedaria amb tres idees que entenc que ens han d’engrescar i certa mirada de continuïtat vers el futur:

. El 73% dels col•legiats gironins tenen el relleu generacional amb la formació suficient per fer-se càrrec del negoci, aspecte en què el col•legi -ja des de fa molts anys, ja que sempre ha cregut en la importància del relleu familiar- hi ha esmerçat molts esforços i ha posat a l’abast dels seus col•legiats una bona formació, tant tècnica com de gestió.

 . Els col•legiats estan adaptats a les noves tecnologies i se segueixen actualitzant de forma progressiva.

. Optimisme, com a darrer missatge que n’extrec, ja que es respira molt bones sensacions i més en aquests moments de tantes incerteses.

Tot això fa que clavem un cop fort al pessimisme i ens doni l’empenta necessària per entomar el futur de forma esperançada per seguir caminant i treballant amb molta força.

Jordi Triola Guillem
President del Col•legi de Mediadors d’Assegurances de Girona 




 

Àrea privada

No registrat?
Heu oblidat la contrasenya?