FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Tamany de lletra -a +a

Directori d'empreses
Cercar
Diumenge, 26 de maig del 2024

Articles d'opinió

En aquest apartat hi trobareu diversos articles d'opinió.

Cercador d'articles d'opinió

Veure articles per categoria Cercar

Mini Blog

FOEG

FOEG

15 de Desembre de 2022 - 14.06 hs.

» El projecte “Fent empresa des de l’escola tanca la seva vuitena edició amb un molt bon balanç”

El projecte “Fent empresa des de l’escola tanca la seva vuitena edició amb un molt bon balanç”

Al voltant de 450 alumnes han participat en les activitats que la FOEG ofereix als centres educatius de 6è de primària, d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, el 90,2% dels quals expressa que li ha semblat útil participar en el projecte. 

14 de desembre de 2022

Amb l’objectiu de vincular el món educatiu amb el món empresarial la Patronal Gironina posa a la disposició dels centres d’ensenyament el seus empresaris i experts per resoldre inquietuds, dubtes i necessitats de centres de 6è de primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. 

Aquest projecte, anomenat Fent Empresa des de l’Escola ha arribat enguany a la seva vuitena edició ja que segons el president de la FOEG, Ernest Plana: “fa anys vam detectar una necessitat d’apropament entre els estudis tècnics i les empreses gironines de diferents sectors. La FOEG és la patronal amb la xarxa d’empreses més gran a nivell gironí i per tant ens és relativament fàcil connectar les necessitats dels estudiants amb empreses qualificades que els poden donar resposta, el resultat d’això és el projecte Fent empresa des de l’escola”. 

Aquest projecte va néixer el 2014 després que la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona realitzés un estudi sobre què saben els alumnes de les empreses del territori. Sorprenentment, es va detectar una manca de coneixement al voltant del món empresarial i el que suposa pel jovent començar a treballar. És en aquest marc que va néixer el projecte, per explicar-los com funcionen les empreses i què aporten aquestes als territoris. És també en aquest context que la FOEG, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, ofereix serveis fets a mida per a cada necessitat educativa. 

A banda, per mitjà de xerrades i visites s’intenta promocionar i informar de l’FP per reduir el buit entre atur juvenil i el problema generalitzat de les empreses: la manca de personal qualificat. 

Des que es va iniciar el projecte algunes coses ja han millorat com la percepció global de la necessitat de promocionar els estudis de Formació Professional i dotar-los de la importància que es mereixen. De fet, és pràcticament unànime entre les diferents administracions i els sectors empresarials aquesta visió i les passes fetes en aquesta matèria es comencen a percebre. 

Val a dir, però, que segons els qüestionaris que responen els alumnes, el problema de manca d’interès pels oficis tradicionals continua existint, malgrat que els alumnes manifesten conèixer els oficis com paleta, mecànic o fuster només un 4,9% expressa algun interès en el primer, un 16,4% en la mecànica, però un molt preocupant 0% mostra interès en l’ofici de fuster

Els oficis de cuiner, que s’ha prestigiat a través de molts programes de TV o el de perruquer, desperten molt més interès en els estudiants participants; un 27,9% sent curiositat per la cuina i un 18% en el sector de la perruqueria i imatge. En canvi, la percepció sobre el prestigi dels estudis de Formació Professional treu una nota acceptable, en el cas d’estudiants d’ESO un 30% pensa que pot equivaldre a una carrera universitària, mentre que la percepció positiva dels alumnes que cursen cicles arriba al 40%. 

Finalment, i potser com a dada més preocupant, més del 80% dels estudiants participants expressen desconeixement sobre les necessitats i pet tant, oportunitats laborals, que tenen les empreses del territori gironí

El president, Ernest Plana explica que “aquest projecte de Fent empresa des de l’escola vol donar sortida a les necessitats tant dels centres escolars com dels diferents sectors professionals, fent visible el dia a dia de les empreses i relacionant les seves necessitats amb les dels centres educatius, i, per tant, aquesta última dada ens anima a seguir amb aquesta tasca”.

Àrea privada

No registrat?
Heu oblidat la contrasenya?