FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Tamany de lletra -a +a

Directori d'empreses








Cercar
Dissabte, 27 de abril del 2024

Articles d'opinió

En aquest apartat hi trobareu diversos articles d'opinió.

Cercador d'articles d'opinió

Veure articles per categoria Cercar

Mini Blog

FOEG

FOEG

18 de Maig de 2023 - 15.09 hs.

» Stuani i Bueno reben l’ambaixadora d’Uruguai abans del dinar empresarial que l’ha portat a Girona

Girona, 17 de maig de 2023. La Foeg i la Cambra de Comerç de Girona, han organitzat avui una trobada empresarial amb l’ambaixadora d’Uruguai a l’Estat espanyol, la Sra. Ana Teresa Ayala; el Cònsol i encarregat del Departament Econòmic comercial del Consolat General a Barcelona, el Sr. José Pedro Ríos; i una 20ena d’empresaris amb interessos comercials al país.

La Sra. Ayala que s’ha manifestat gran afeccionada al futbol ha rebut amb emoció les samarretes signades pels dos jugadors uruguaians del Girona FC, als que ha desitjat que la propera temporada l’equip jugui competicions europees.

Amb aquest ambient distès s’ha iniciat la reunió empresarial en la que l’ambaixadora ha destacat l’estabilitat política i social del seu país, que el fan un destí molt atractiu pels inversors.

Uruguai, només amb 3.426.260 habitants, i envoltada de grans països molt més inestables, com Brasil i Argentina, té presents ja a les grans empreses espanyoles. Però la seva aposta, com ha manifestat la seva ambaixadora, és arribar fora de l’àmbit de Madrid i conèixer i establir relacions amb tots els territoris.

Ha destacat, també, la ubicació estratègica d’Uruguai que el posiciona com a porta d’entrada al Mercosur, el què suposa l’accés a un mercat de més de 270 milions de persones i que acumula el 56% del PIB de Llatinoamèrica.

Uruguai ha fet una clara aposta per les energies renovables des de fa molts anys i destaca pel seu lideratge en empreses de software, fets que el fan un país semblant a molts d’europeus i també són similars a Europa pel què fa a alguns problemes com l’envelliment de la població i la baixa natalitat. Fets que estan fent prendre mesures i reformes de les pensions, malgrat l’atenuant que ha suposen les crisis d’Argentina, que els han ajudat en aquest sentit, ja que molts empresaris argentins s’han traslladat a Uruguai en busca de seguretat i estabilitat econòmica.

Aquest trobada s’ha organitzat amb l’objectiu de potenciar les relacions comercials de les empreses gironines amb aquest país llatinoamericà. Perquè actualment, tant a nivell d’exportació com d’importació les xifres de negoci entre les comarques de Girona i Uruguai són molt baixes.

Però amb tot i això, algunes empreses presents al dinar, ja compten amb instal·lacions allà, altres hi exporten i altres s’estan plantejant obrir-hi mercat, ja sigui concretament a Uruguai o com a porta d’entrada de molts altres països. La Sra. Ayala que ja en coneixia algunes com transports Padrosa o Hipra, s’ha mostrat sorpresa al saber que una gran part de les plaques de matricula de vehicles del seu país es fabriquen a Girona per l’empresa Industries Samart.

Així doncs, durant el dinar celebrat a l’Hotel Camiral Golf and Wellness de Caldes, la delegació uruguaiana ha pogut conèixer de primera mà algunes de les empreses destacades del nostre territori amb qui continuaran el contacte per establir o fer créixer les relacions comercials.

Àrea privada

No registrat?
Heu oblidat la contrasenya?