FOEG Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona

Tamany de lletra -a +a

Directori d'empreses








Cercar
Dilluns, 29 de abril del 2024

Articles d'opinió

En aquest apartat hi trobareu diversos articles d'opinió.

Cercador d'articles d'opinió

Veure articles per categoria Cercar

Mini Blog

FOEG

FOEG

12 de Juliol de 2023 - 15.47 hs.

» Empresaris gironins es reuneixen amb l’ambaixador d’Indonèsia per enfortir relacions de negocis

Empresaris gironins es reuneixen amb l’ambaixador d’Indonèsia per enfortir relacions de negocis 

Girona, 12 de juliol de 2023. 
La patronal FOEG, amb el suport de la Cambra de Comerç de Girona, ha organitzat avui una trobada empresarial amb l’ambaixador d’Indonèsia a l’Estat espanyol, Sr. Muhammad Najib. 

La República d'Indonèsia, amb més de 270 M habitants, manté bones relacions econòmiques i comercials amb Espanya, amb un potencial de creixement notable. 

Aquesta trobada s’ha organitzat amb l’objectiu de potenciar les relacions comercials de les empreses gironines amb aquest país i atraure més turistes indonesis segons ha destacat Miquel Gotanegra, vicepresident de la FOEG, en les seves paraules de benvinguda a l’acte. 

Per la seva part Jaume Fàbrega, president de la Cambra, ha exposat que tenim molta feina a fer, ja que actualment les compres des de Girona a Indonèsia, amb 27 M d’euros, tripliquen les exportacions, que representen només 9 M. 

L’ambaixador ha posat molt èmfasi en el gran moment d’estabilitat del seu país, malgrat les dificultats geogràfiques i la baixa preparació de bona part de la població, degut a que el govern té un gran projecte de creixement basat en l’economia verda a través de la innovació i la tecnologia. El canvi climàtic els afecta molt i l’actual capital Jakarta pateix fortes inundacions. És per això que el president va anunciar a principis d’any el trasllat de la capital a una nova ciutat que estan construint a l'illa de Borneo. 

Emmirallats amb el model d’EEUU, volen descentralitzar el poder polític de l’econòmic, i per això estan construint la nova capital, que serà una ciutat intel·ligent i competitiva a nivell internacional.

Els empresaris presents, dels sectors alimentari, del mobiliari i químic han plantejat els seus principals problemes amb els tràmits burocràtics a l’hora d’establir-se a Indonèsia, i per part de l’ambaixada els han ofert solucions i el compromís de fer-ne seguiment. 

Aquest dinar s’emmarca en “els dinars empresarials de la FOEG”, trobades que la patronal de Girona organitza amb el suport de la Cambra, de l’hotel Camiral i de l’empresa de traducció EICA, per donar solucions i eines a les empreses en el seu creixement i desenvolupament econòmic. 


Sobre la FOEG. La Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) és un lobby empresarial que defensa els interessos dels gremis, organitzacions sectorials i empreses associades. La patronal gironina compta actualment amb més de setanta associats que suposen una representativitat de 15.000 empreses de tots els sectors. Des del 1987, any en què es va constituir, treballa al servei de l’empresariat per impulsar el desenvolupament i el creixement de l’economia de les comarques de Girona. 

La FOEG està composada pels sectors més rellevants de l’economia gironina: ANAFRIC, Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA Girona), Associació Autònoma d'Empresaris de la Fusta de les comarques gironines, Associació de Càmpings de Girona, Associació de Fabricants de Xocolates, Bombons i Caramels de la província de Girona, Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG), Associació d'Entitats Concessionàries de Serveis i Escoles Nàutiques catalanes, Associació de Terrissaires i Ceramistes de les comarques gironines, Associació d'Empresaris de Comerç i Reparació de Vehicles i Embarcacions de les comarques gironines (CORVE), Associació d'Empresaris del Comerç de Productes Agropecuaris i d'Alimentació (AECPA), Associació d'Empresaris Surers de Catalunya (AECORK), Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), Associació d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona (AETIG), Associació d'Entitats de Salut de les comarques gironines, Associació d'Indústries Tèxtils de les comarques gironines, Associació Gironina Farmacèutica Empresarial (AGFE), Associació Transports Girona (ASETRANS), Associació Turística d'Apartaments (ATA), Col·legi d'Economistes de Catalunya, seu territorial de Girona, Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC), Federació de Comerç de les Comarques Gironines, Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, Gremi d'Instal·ladors de Girona, Metall Girona, Turisme Rural Girona, Unió d'Empresaris de la Construcció (UEC), Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) i Unió Intersectorial d'Empresaris de la Garrotxa.

Àrea privada

No registrat?
Heu oblidat la contrasenya?